Времето се променя: Задават се значителни валежи и градушки.Днес  ще преобладава

...
Времето се променя: Задават се значителни валежи и градушки.Днес  ще преобладава
Коментари Харесай

Времето се променя: Задават се значителни валежи и градушки

Времето се трансформира: Задават се обилни превалявания и градушки.

Днес   ще доминира раздрана висока облачност, която в доста региони ще намалее до ясно време.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 7°С и плюс 12°С. По-хладно ще се задържи единствено над котловините от Западна България  – до 5°С.

През деня в неделя до обяд ще е с раздрана облачност. След обяд над Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. През деня  по-значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток и с него ще стартира да нахлува по-хладен въздух.

Максималните температури в цялата страна ще бъдат сред 22°-25°C. По-ниски ще са по Черноморието – до 15-18°C

През нощта срещу  неделя  ще доминира раздрана облачност. Минималните температури ще са сред 8-9°С, а оптималните – към 20-21°С. През деня времето ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, като по-значителни ще са в следобедните часове.

Около обяд над  Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, като се чакат превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки и обилни по количества превалявания! Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра – към 8°.

През нощта срещу  неделя  ще доминира раздрана облачност. През деня ще е най-вече облачно,с превалявания от дъжд, ще има условия и за гръмотевични стихии, най-вече по Южното Черноморие.

Температурата на морската вода е от 14°-15° по северното крайбрежие до 17-18° по южното.

Вълнeнието на морето ще е 2 -3 бала

През идващите 48 часа атмосферата на Балканите ще се лабилизира, като се чакат превалявания и гръмотевични и стихии! Повишава се и вероятността от наводнения!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР